i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo – julij 2014

Če ti je vsebina všeč:

borzno porocilo financne novice Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročiloSvetovni politični pretresi, ekonomski podatki, stopnja nezaposlenosti v evro območju, Kitajska, valutni pari…

Nekako smo pričakovali, da bo še vsaj začetek avgusta na borzah minil v bolj počitniškem vzdušju, pa so svetovni politični pretresi vnesli nemir nanje ter potisnili delniške tečaje v negativno območje. Še najslabše so jo odnesle evropske in ameriške borze, nekoliko bolje pa razvijajoči trgi. Precejšnji del meseca julija so tečaji sicer stagnirali, zadnji teden meseca in prvi teden avgusta pa zaradi uvedbe sankcij proti Rusiji, ponovnih težav Argentine z odplačilom mednarodnih obveznosti, neugodnih gospodarskih trendov v Italiji ter težav portugalske banke Espirito Santo, zdrsnili v korekcijo. Volatilnost na trgih se je iz zgodovinsko nizkih vrednosti ponovno zvišala na normalne stopnje in trenutno kaže, da bo takšnemu trendu sledila tudi v prihajajočih mesecih.

Sami ekonomski podatki so se po večini izboljšali. Ameriško gospodarstvo tudi po najnovejših objavah kaže robustno rast (4%), napovedi podjetij so pozitivne, stopnja nezaposlenosti je sicer še vedno okoli 6,4% vendar s padajočim trendom, proizvodni sektor pa v ekspanzivnem ciklu.

CELOTNO MESEČNO BORZNO POROČILO JE NA VOLJO IZKLJUČNO STRANKAM PODJETJA. ČE STE STRANKA PODJETJA IN BORZNEGA POROČILA NISTE PREJELI, NAS KONTAKTIRAJTE!Vprašajte nas / Kontaktirajte nas!

Trenutno nismo na voljo za pogovor v živo. Dobrodošli, da nam preko spodnjega obrazca pošljete vaše vprašanje ali povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Dobrodošli! Kako vam lahko pomagamo?

Za pošiljanje sporočila pritisnite ENTER