Trenutni prispevek

Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo – januar 2014

Če ti je vsebina všeč:

borzno porocilo financne novice Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo Korekcija tečajev, podcenjeni trgi, ekonomski podatki, pomembni datumi…

Letošnji začetek leta so borze pričele s korekcijo tečajev navzdol. Že konec lanskega leta je borzam sapa nekoliko pojenjala, zato je bil prehod v novo leto precej oklevajoč. Kot da bi čakali na kakšno novico, ki bi padce tečajev opravičila. V preteklem tednu po objavi odločitve FED-a, da nadaljuje z načrtovanim zmanjševanjem svojih posegov na finančnih trgih (ti so se pričeli že v zadnjem četrtletju preteklega leta), pa se je mehanizem sprožil. Kakršnikoli so že razlogi, korekcija je bila pričakovana in je bila tudi potrebna. Želeli bi si, da bi bila bolj selektivna, a to bi bilo precej neobičajno.
Letošnji padec tečajev delnic na svetovnih trgih je zaenkrat za polovico manjši od lanskoletnega največjega padca v obdobju med 21.majem in 24.junijem. Indeks svetovnih delnic se je takrat znižal za 8,8%. Tudi takrat je za panično reakcijo vlagateljev poskrbela ameriška centralna banka…

CELOTNO MESEČNO BORZNO POROČILO JE NA VOLJO IZKLJUČNO STRANKAM PODJETJA. ČE STE STRANKA PODJETJA IN BORZNEGA POROČILA NISTE PREJELI, NAS KONTAKTIRAJTE!Vprašajte nas / Kontaktirajte nas!

Trenutno nismo na voljo za pogovor v živo. Dobrodošli, da nam preko spodnjega obrazca pošljete vaše vprašanje ali povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Dobrodošli! Kako vam lahko pomagamo?

Za pošiljanje sporočila pritisnite ENTER