i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo – december 2013

borzno porocilo financne novice Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo Stabilizacija trgov in okrevanje gospodarstev, pričakovanja, predvidena rast BDP, pomembni datumi za napovedi…

S tokratnim borznim poročilom smo zaradi praznikov nekoliko pohiteli. Pred nami je le še nekaj borznih dni, obdobje, ko se na borzah, kot je to že običajno, ne dogaja prav veliko. Večje premike pričakujemo šele od sredine januarja naprej, ko se bodo obnovila pogajanja med republikanci in demokrati glede zgornje meje zadolževanja in verjetno na trgih povzročila povečano volatilnost.
Letošnje leto je bilo z običajnimi vzponi in padci normalno leto. Predvsem pa je to leto, ko se je svetovnemu gospodarstvu uspelo konsolidirati in pokazati rezultate okrevanja. Brez pretresov, ki so jih povzročile finančne težave ciprskih bank, kratkotrajna neoperativnost ameriške vlade in negotovost glede zmanjšanja posegov ameriškega FED-a na trgu, ni šlo. Na pozitivni strani pa izstopajo ponovna rast evro območja po sedmih četrtletjih padcev in neobičajna prilagodljivost centralnih bank, ki so bolj uspešno kot v preteklem obdobju prispevale k stabilizaciji trgov in okrevanju gospodarstev.
V letu 2014 pričakujemo večjo gospodarsko aktivnost v ZDA in evro območju ter stabilno rast na Kitajskem. Rast BDP ZDA se je v letu 2013 v primerjavi z letom 2012 znižala (iz 2,8% na ocenjenih 1,7%), vendar te številke ne odražajo realnega pozitivnega trenda, ki je v ozadju.

CELOTNO MESEČNO BORZNO POROČILO JE NA VOLJO IZKLJUČNO STRANKAM PODJETJA. ČE STE STRANKA PODJETJA IN BORZNEGA POROČILA NISTE PREJELI, NAS KONTAKTIRAJTE!