i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo – oktober 2013

borzno porocilo financne novice Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročiloNedelovanje vladnih institucij v ZDA, delež slabih terjatev bank v Evropi, zadolženost gospodinjstev……

Enajsturno sestankovanje ameriških politikov se je pričakovano zaključilo s sprejetjem zakona o zvišanju limita zadolževanja, delovanje države pa se je začasno normaliziralo. Vladni uslužbenci so se po 16 dneh prisilnih počitnic vrnili na delo, delniški indeksi so poskočili, borba med republikanci in demokrati pa se je prenesla na čas po novoletnih praznikih. Zaenkrat vse kaže, da bo do konca leta na borzah relativen mir, takoj po praznikih pa se bo zgodba ponovila. Trenutno sprejeti zakon zagotavlja ameriški vladi financiranje do 15. januarja 2014, s 7. februarjem pa poteče trenutno podaljšani zakon o najvišjem znesku zadolževanja.

Težko se je izogniti mnenju, da sprejeti dogovor med obema političnima stranema ni le preložitev težav na kasnejše obdobje. Dvomimo, da bodo v tem obdobju našli rešitev brez javnega merjenja moči in argumentov. Kakorkoli, finančna javnost tokrat ni »nasedla« in razen nekajdnevnih korekcijskih padcev tečajev delnic na borzah, pretresov ni bilo.

CELOTNO MESEČNO BORZNO POROČILO JE NA VOLJO IZKLJUČNO STRANKAM PODJETJA. ČE STE STRANKA PODJETJA IN BORZNEGA POROČILA NISTE PREJELI, NAS KONTAKTIRAJTE!