Trenutni prispevek

Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo – julij/avgust 2013

Če ti je vsebina všeč:

borzno porocilo financne novice Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročiloEkonomski podatki in napovedi (Evropa, ZDA, preostali svet, Japonska, Kitajska), vrednost evra…

Strasti na borzah so se po precej burnem odzivu vlagateljev na sporočila posredovana s strani ameriške centralne banke v preteklem mesecu, pomirile. Tečaji so delno že nadoknadili izgubljeno iz tokratne korekcije, preostanek pa bodo verjetno v naslednjih mesecih.
Kot smo v naših poročilih že večkrat pojasnili, so korekcije tečajev delnic v pozitivno ali v negativno smer nekaj običajnega in del delovanja finančnih trgov. Za tako velike padce tečajev v tako kratkem obdobju pa morajo biti izpolnjeni določeni pogoji.

V tokratnem primeru so tečaji že vse od jeseni 2012 bolj ali manj samo rasli in bili zreli za nekaj odstotno znižanje. Hitrost dogajanju je dodalo napačno razumljeno sporočilo FED-a glede posegov na denarnih trgih. Vlagatelji so napoved postopnega zmanjševanja aktivnosti banke na področju odkupov papirjev razumeli kot napoved postopnega dvigovanja obrestnih mer. Slednje je banka zanikala in s tem umirila turbulence na trgu.

Slej ko prej bo do dviga obrestnih mer na vseh večjih trgih prišlo, nenazadnje pa si tega tudi želimo, saj bo to pomenilo, da je obdobje recesije za nami. Vendar teh ukrepov še ni pričakovati pred koncem naslednjega leta.

CELOTNO MESEČNO BORZNO POROČILO JE NA VOLJO IZKLJUČNO STRANKAM PODJETJA. ČE STE STRANKA PODJETJA IN BORZNEGA POROČILA NISTE PREJELI, NAS KONTAKTIRAJTE!Vprašajte nas / Kontaktirajte nas!

Trenutno nismo na voljo za pogovor v živo. Dobrodošli, da nam preko spodnjega obrazca pošljete vaše vprašanje ali povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Dobrodošli! Kako vam lahko pomagamo?

Za pošiljanje sporočila pritisnite ENTER