Trenutni prispevek

Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo – junij 2013

Če ti je vsebina všeč:

borzno porocilo financne novice Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročiloVečja korekcija tečajev, reakcije vlagateljev, vrednosti delnic privlačne za nakup?…

Čeprav so se tečaji na borznih trgih v tem mesecu občutno znižali, zaenkrat ni razloga za zaskrbljenost. Običajno je, da se občasno pojavi večja korekcija tečajev v nasprotni smeri prevladujočega trenda.  Na trgih vse od lanske jeseni prevladuje pozitivni trend, zato je tokratna korekcija negativna. Če je korekcij več, so te tudi manj intenzivne in znižanje (oziroma zvišanje, če gre za korekcijo v času »medvedjega« trenda) tečajev je običajno v limitih okoli 30% od zadnjega prirasta.
V primerih hitre in ekspanzivne rasti tečajev so tudi korekcije močnejše in nemalokrat dosežejo okoli 70% zadnjega prirasta (pri 10% rasti tečajev padec okoli 7%). Kot rečeno, to so dolgoletna pravila, ki jih investitorji običajno spoštujejo….

CELOTNO MESEČNO BORZNO POROČILO JE NA VOLJO IZKLJUČNO STRANKAM PODJETJA. ČE STE STRANKA PODJETJA IN BORZNEGA POROČILA NISTE PREJELI, NAS KONTAKTIRAJTE!Vprašajte nas / Kontaktirajte nas!

Trenutno nismo na voljo za pogovor v živo. Dobrodošli, da nam preko spodnjega obrazca pošljete vaše vprašanje ali povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Dobrodošli! Kako vam lahko pomagamo?

Za pošiljanje sporočila pritisnite ENTER