Trenutni prispevek

Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo – maj 2013

Če ti je vsebina všeč:

borzno porocilo financne novice Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročiloZnižanje ključne obrestne mere, ECB ukrepi, garancijska shema za depozite, vrednost zlata…

Samo nekaj dni po objavi našega aprilskega borznega poročila je ECB zaradi slabe gospodarske klime v članicah, znižala ključno obrestno mero za 25 bazičnih točk in sicer na 0,50%. Posledično se je vrednost evra v primerjavi z ostalimi valutami nekoliko znižala. Za delniške trge je to dolgoročno gledano pozitivni katalizator, saj pomeni nadaljevanje prelivanja denarja iz naložb kot so depoziti in obveznice, pri katerih se donosnosti zmanjšujejo, v bolj tvegane, vendar potencialno višje donosne delniške naložbe.
Odkar centralne banke intenzivno izvajajo različne vrste monetarnih ukrepov, na borze prihaja »poceni«, predvsem pa špekulativni denar, katerega zanimanje je izključno ustvarjanje trgovalnih dobičkov. Realno stanje v podjetjih in v gospodarstvih je tu drugotnega pomena. Zato so se dnevni odkloni tečajev v zadnjih mesecih precej povečali. Takšna volatilnost delniških tečajev se bo verjetno nadaljevala tudi v  poletnih mesecih, s tem, da se bodo večji poskoki (tudi do +/- 5% na dan),  ki so trenutno predvsem omejeni na japonsko borzo, verjetno prenesli tudi na evropski in ameriški trg…

CELOTNO MESEČNO BORZNO POROČILO JE NA VOLJO IZKLJUČNO STRANKAM PODJETJA. ČE STE STRANKA PODJETJA IN BORZNEGA POROČILA NISTE PREJELI, NAS KONTAKTIRAJTE!Vprašajte nas / Kontaktirajte nas!

Trenutno nismo na voljo za pogovor v živo. Dobrodošli, da nam preko spodnjega obrazca pošljete vaše vprašanje ali povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Dobrodošli! Kako vam lahko pomagamo?

Za pošiljanje sporočila pritisnite ENTER