i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Kratek kviz “Kako dobro poznate svoje finance”?

Finančni kvizFinančna pismenost Slovencev je še vedno izredno slaba. S tem se v naših podjetjih srečujemo praktično vsakodnevno (v branje priporočamo: Finančna pismenost otrok in Slovencev), prav tako smo sodelovali v različnih medijskih raziskavah, med katerimi je bila zagotovo najbolj odmevna in obširna:  “Alarm! Finančna pismenost Slovencev: zd(2)” 

Medtem, ko so na ministrstvu za šolstvo prepričani, da se finančno že izobražujemo v okviru nekaterih predmetov, kot je gospodinjstvo npr, sami finančno neznanje vidimo predvsem v napačni vzgoji, pomanjkljivem šolskem sistemu in v brezbrižnosti posameznikov.

V ta namen bomo v bodoče pripravljali kratke anonimne kvize za preverjanje znanja s področja osebnih financ. Nekaterim se bodo zdela vprašanja lahka, drugim spet ne. Vse kar lahko obljubimo je, da imamo v pripravi še ogromno vprašanj za različne stopnje znanja. Kvizi so namenjeni splošnemu izobraževanju, zato naj vam ne bo prav nič nerodno, če na katero od vprašanj (ali celo na vsa) ne bi znali odgovorili pravilno.

 

[WpProQuiz 2]