i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo – januar 2013

Borzno poročilo, finančne novice, finančni trgi, investicije, kapitalski trgiOptimistično vzdušje, Japonska, evro, naklonjenost delnicam, razburljiva dogajanja na valutnih trgih, težave,ki nas še čakajo…

Optimistično vzdušje preteklega leta se je (zaenkrat) preneslo v začetek letošnjega. Tečaji so s pomočjo ugodnih političnih in gospodarskih novic zmerno rasli na vseh večjih borzah po svetu. To je bilo nekako pričakovano, saj so se pogajanja v povezavi z davčnimi olajšavami med republikanci in demokrati v ZDA končala s kompromisom, evropski politiki pa so se nad dolžniško krizo odločili razglasiti zmago. Primerjalno z delniškimi trgi pa so bila dogajanja na valutnih trgih bistveno bolj razburljiva.Po izvolitvi nove vlade na Japonskem, je ta razglasila konec dvajset let trajajočega obdobja deflacije, določila 2% inflacijo kot cilj ekonomske politike in napovedala monetarno intervencijo v smislu ameriškega FED-a (Ameriške centralne banke) in evropske ECB (Evropske centralne banke). Tečaj japonskega jena je močno upadel in v primerjavi z evrom sedaj znaša nekaj manj kot 122 jenov za evro….

CELOTNO MESEČNO BORZNO POROČILO JE NA VOLJO IZKLJUČNO STRANKAM PODJETJA. ČE STE STRANKA PODJETJA IN BORZNEGA POROČILA NISTE PREJELI, NAS KONTAKTIRAJTE!