i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Kapitalski trgi, finančne novice, borzno poročilo – november 2012

Borzno poročilo, finančne novice, finančni trgi, investicije, kapitalski trgiNe glede na težo dogodkov v mesecu novembru, na borznih trgih prevelikih nihanj ni bilo zaznati, večji del padcev tečajev v prvi polovici meseca pa je absorbirala rast zadnjega tedna.

Že na začetku meseca so ZDA dobile novega/starega predsednika, nad katerim borzniki Wall Street-a niso bili navdušeni, saj so resno navijali za republikanskega kandidata. Njihovo razočaranje se je že naslednji dan odrazilo v padcih delniških tečajev. Dodatni negativni pritisk so v ZDA povzročala tudi nesoglasja med obema političnima stranema v povezavi s podaljšanjem davčnih olajšav iz časov Georgea W. Busha. Ta se iztečejo še pred koncem letošnjega leta. Čeprav bo, kot vedno, do kompromisa prišlo v zadnjem trenutku, je negotovost končne odločitve potiskala tečaje navzdol cel mesec.

CELOTNO MESEČNO BORZNO POROČILO JE NA VOLJO IZKLJUČNO STRANKAM PODJETJA. ČE STE STRANKA PODJETJA IN BORZNEGA POROČILA NISTE PREJELI, NAS KONTAKTIRAJTE!