i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Zavarovanje nepremičnin (hiš in stanovanj) – vabljeni, da nam zastavite vprašanja

Po neuradnih podatkih naj bi bilo v Sloveniji še vedno nezavarovanih od 25 do 30 odstotkov vseh hiš in okoli 15 do 20 odstotkov vseh stanovanj. Mnoge nepremičnine, ki so sicer zavarovane, pa so zavarovane pomanjkljivo. Ob škodnih dogodkih, kot so naravne nesreče, se pokaže, da mnoge zavarovalne police niso ustrezne, imajo prenizke zavarovalne vsote, prav tako pa tudi ne krijejo vseh potrebnih rizikov. Tako so nekateri lastniki hiš in stanovanj šele ob zadnji poplavi ugotovili, da njihova zavarovalna polica sploh ne krije rizika poplave ali pa ga krije samo do določenega limita, ki je lahko bistveno nižji od dejanske škode.

V zadnjem obdobju so nas tako različni finančni in dnevni mediji povabili k sodelovanju pri intenzivni pripravi poglobljenih odgovorov in izobraževalnih prispevkov na temo zavarovanja nepremičnin, s strani vas obiskovalcev naših spletnih strani pa smo prav tako prejeli nekaj vprašanj.

Žal je na tem področju še vedno ogromno vprašanj in nejasnosti, zato vas ponovno vabimo, da nam zastavite kakršnakoli vprašanja na to temo, ki jih bomo uporabili za javno objavo razumljivih odgovorov, na podlagi katerih se boste lažje izognili morebitnim bodočim nevšečnostim, predvsem pa tveganj povezanih z njimi.

OPOMBA: Vprašanja nam lahko zastavite popolnoma anonimno, če pa želite odgovor na vaše vprašanje prejejeti še osebno preko e-pošte, pa v spodnjem spletnem obrazcu izpolnite tudi to polje.