i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Življenjsko zavarovanje – kdo ga (NE) potrebuje?

Kdo resnično potrebuje življenjsko zavarovanje in kdo ga nikakor ne?Osnovni namen življenjskega zavarovanja je finančna zaščita oziroma zagotovitev finančne blaginje vzdrževanim osebam v primeru vaše smrti.

Če nimate nikogar, ki je odvisen od vaše finančne podpore, življenjskega zavarovanja NE potrebujete. Tudi če imate veliko premoženja in to predstavlja zaščito vaših dohodkov in načina življenja vaših družinskih članov, ga NE potrebujete.

Tako preprosto je to, pa ima življenjsko zavarovanje vseeno sklenjeno ogromno število ljudi, čeprav ga NE potrebujejo. Na drugi strani je veliko ljudi, ki življenjsko zavarovanje nujno potrebujejo, pa tega ali nimajo ali pa je to sklenjeno popolnoma neustrezno. Tako ostanejo samo redki, ki imajo na področju zaščite osnovne socialne varnosti družine vse urejeno točno tako kot je to za njihove razmere potrebno.

Pustimo polemiziranje glede nastale situacije ob strani. Tokratnemu prispevku tako raje prilagamo elektronsko poročilo z vključeno tabelo iz katere lahko preprosto razberete ali življenjsko zavarovanje dejansko potrebujete ali ne.

Za branje in prenos celotnega e-poročila, kliknite na spodnjo sliko.

Življenjsko zavarovanje  - ali ga sploh potrebujem?

e-poročilo: Življenjsko zavarovanje – ali ga sploh potrebujem?
format: pdf, velikost: 688 KB