i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Krajši opis finančno poslovnih predavanj Finančna Arena 2008

Informacijski center krajinskega parka Goričko:
Predstavitev znamenitosti krajinskega parka in priložnosti za razvoj in
investicij v tej slovenski regiji

“Predstavnica krajinskega parka Goričko bo predstavila način arhitekture v parku, kaj se pričakuje od lastnikov nepremičnin v parku, možnosti razvoja kmetijstva, turizma in drugih dejavnosti ter možnosti za prodor na mednarodne trge.”

[ Finančna Arena 2008 – celoten program predavanj ]

Alenka Volk (univerzitetna diplomirana pravnica):
Pravne pasti pri nepremičninskih poslih

“Predavanje bo obsegalo kratko predstavitev varnega nakupa nepremičnine s pravnega vidika, ki je poleg pravilne izbire nepremičnine in pregleda fizičnega stanja nepremičnine ob nakupu, najpomembnejši. Hkrati z obrazložitvijo vseh potrebnih korakov pred nakupom nepremičnine, bo predavateljica opozorila na morebitne pasti, ki vas utegnejo doleteti na poti do nakupa nepremičnine (npr. pravilna ugotovitev lastninske pravice v primeru, da nepremičnina ni vpisana v zemljiški knjigi kot etažna lastnina, izguba originalnih listin za vpis v zemljiško knjigo, nelegalna gradnja in možnost legalizacije, posebnosti pri nakupu novogradnje in zaščita kupcev).”

[ Finančna Arena 2008 – celoten program predavanj ]

Medvešek Pušnik Borzno posredniška hiša d.d. Ljubljana:
Pregled po globalnih finančnih trgih – obdobje po kreditni krizi

•   Rast cene nafte in stagnacija delnic naftnih družb
•   Cena zlata in tečaj EUR/USD
•   Cena surovin in tečaj EUR/USD
•   Rezultati družb in padanje cen njihovih delnic
•   Defenzivne panoge: Ali sploh obstajajo?
•   Prihodnja gospodarska rast?

[ Finančna Arena 2008 – celoten program predavanj ]

Probanka upravljanje d.o.o.:
Vzajemni skladi kot alternativna vrsta naložb glede na realnost današnjih finančnih trgov

“V letošnjem letu smo priča mnogim dogodkom na finačnih trgih, ki so stresni za večino vlagateljev v vzajemne sklade: končal se je večletni trend borzne rasti, podražitvam hrane in nafte ni videti konca, geopolitična situacija ni rožnata itd. Kaj naj stori povprečni vlagatelj v vzajemne sklade v nastali situaciji? Se naj sam loti alokacije sredstev naloženih v vzajemne sklade ali naj zaupa upravljavcem vzajemnih skladov? Kakšne so njegove možnosti za alternativne naložbe v vzajemne sklade?”

[ Finančna Arena 2008 – celoten program predavanj ]

I-ZAVAROVANJE d.o.o:
Konkretni nasveti kako privarčevati pri sklepanju zavarovanj, pri bančnih in pri ostalih finančnih storitvah

“Se je tudi vam že zgodilo, da ste se z najboljšimi nameni odločili za določeno finančno storitev ali proizvod, pa ste čez čas ugotovili, da vaša odločitev ni bila najboljša? Ali bo naslednjič drugače? Na predavanju boste izvedeli, na kaj morate biti pozorni še preden boste v prihodnje sprejemali odločitve glede osebnih financ. S pravilnim pristopom in informacijami boste zagotovo lahko prihranili čas, živce in prenekateri evro.Predavatelj vam bo na praktičnih primerih pokazal rešitve za najbolj pogoste napake, ki jih kot posamezniki delamo na področju osebnih financ.”

[ Finančna Arena 2008 – celoten program predavanj ]

Teledat d.o.o.:
7 korakov do večje prodaje podjetjem

“Kaj deluje in čemu se je bolje izogniti, če želite privabiti nove stranke in povečati prodajo? Podjetja po vsem svetu se vsak dan ukvarjajo z vprašanjem kako s čim manjšimi stroški pridobiti nove stranke in to tiste, s katerimi bodo ustvarila kar največ prometa. Vam zveni znano? Dejstvo namreč je, da niso vse stranke enake. Zato je kakovostna baza potencialnih strank poleg kakovostne ponudbe najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na uspešnost prodaje. Izvedeli boste kako lahko z uporabo poslovnega imenika bizi.si ustvarite kakovostno bazo potencialnih strank, kako oblikujete privlačno ponudbo in pripravite prodorna marketinška sporočila ter številne druge koristne napotke. Več informacij o tem, kaj deluje in čemu se morate izogibati, če želite privabiti nove stranke in povečati prodajo, izveste na seminarju…”

[ Finančna Arena 2008 – celoten program predavanj ]

I-SVETOVANJE d.o.o.:
Naložbe v nepremičnine

“Rdeča nit predavanja bo sledila vprašanju – zakaj bi bilo smiselno uvrstiti nepremičnino kot naložbo v finančni portfelj posameznika? Predavatelj bo preko razlage nepremičninskega cikla in njegovih različnih faz izpostavil: kje se nahajajo različne slovenske regije oz. kje je sedaj priložnost za nakup nepremičnine ali zemljišča. Omenjena bodo tudi pomembna vprašanja na katera bi moral odgovoriti vsak investitor pred nakupom nepremičnine. Izpostavili bomo slovensko regijo, katera v tem trenutku predstavlja priložnost za nakup nepremičnine ali zemljišča, obenem pa prednosti in morebitne težave, značilne za to regijo in so pomemben dejavnik predvsem pri odločitvah bodočih investitorjev.”

[ Finančna Arena 2008 – celoten program predavanj ]