i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Želim skleniti naložbeno življenjsko zavarovanje

Vprašanje okoli sklenitve naložbenega zavarovanja
VAŠE VPRAŠANJE:
Sva zakonca, stara 24 in 25 let. Želela bi skleniti naložbeno nezgodno življenjsko zavarovanje. Prosiva, če nama lahko opišete optimalno zavarovanje. Plačevati bi želela nekje 50 EUR na mesec skupno za dobo nekje 45 let.

Zanima naju kaj se zgodi v primeru:
– če odstopiva od zavarovanja;
– da se nezgoda pripeti po lastni krivdi;
– da si v nezgodi npr. pod vplivom alkohola …

Kako je s fleksibilnostjo skladov? Kolikokrat letno je možna menjava med skladi? Morava sama menjati sklade? Kako je z naloženim denarjem? Kakšen je riziko?

Za odgovor se vam lepo zahvaljujeva in vas lepo pozdravljava.

Primož in Darja, Litija

NAŠ ODGOVOR:
Spoštovani,

Hvala za vprašanja, ki sta jih s soprogo zastavila preko naših spletnih  strani. Če pravilno razumem, želita z ženo poskrbeti za vajino socialno varnost sedaj in v prihodnosti.

Natančnega odgovora vam žal ne morem napisati, ne da bi vaju ob tem zavajal.  Iz preprostega razloga – vajine finančne in življenjske situacije ne poznam dovolj dobro.

Potrebujeta življenjsko ali nezgodno zavarovanje? Gre namreč za dve različni obliki zavarovanj, katerih potrebna zavarovalna kritja so v različnih življenjskih obdobjih različno potrebna. Je morda kdo odvisen od vajinih prihodkov, imata morda najeto posojilo? Koliko denarja želita privarčevati? Kolikšno stopnjo tveganja sta pripravljena sprejeti in kolikoizkušenj že imata s področja investicij?

Veliko vprašanj naj vaju nikar ne prestraši – ta so namreč nujna za priporočilo ustreznih finančnih proizvodov po katerih sprašujeta. O lastnostih posameznih proizvodov različnih finančnihinstitucij bi lahko napisal ogromno vendar dvomim, da bi vama s tem olajšal odločitve.

Kot neodvisno svetovalno podjetje pri nas vseskozi spremljamo ponudbo na  trgu finančnih proizvodov in  lahko vam zagotovim, da optimalno (univerzalno) zavarovanje ne obstaja.

Lahko pa skupaj poiščemo oz. se pogovorimo o primernih rešitvah glede na vajino situacijo in vajine želje. Zato vaju vabim na neobvezni sestanek, na  katerem se bomo lahko bolje spoznali in se pogovorili o morebitnih rešitvah.

Gotovo se strinjate, da je na področju osebnih financ obojestransko zaupanje ključnega pomena – še posebej če govorimo o pogodbah s finančnimi institucijami sklenjenih za nekaj deset let. Po sestanku bosta s soprogo sama presodila, če ali kako vam lahko pomagamo.

P.S.: Vseeno nekaj odgovorov na vajina vprašanja glede lastnosti zavarovanj. Določena zavarovanja je možno prekiniti kadarkoli brez posledic, pri drugih pa je potrebno premije plačevati določeno obdobje (običajno dve ali tri leta). Prav tako določene zavarovalnice omogočajo mesečno menjavo skladov, spet druge vam bodo  to storitev zaračunale, če bo prepogosta.  Če se nezgoda pripeti po lastni krivdi, načeloma kritje velja. Razen v primeru, da se je nesreča zgodila zaradi vpliva alkohola ipd…

Lepo pozdravljeni,

Klemen Kavčič