i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Premoženjsko zavarovanje z vključenim zavarovanjem pred odgovornostjo iz naslova hišne posesti

Spodnji dogodek bi se lahko pripetil vsakemu staršu in ima srečen konec. Razplet dogodkov pa bi bil lahko finančno povsem drugačen, če posameznik ne bi imel ustrezno sklenjenega premoženjskega zavarovanja.

Mladoletni otrok stranke je povzročil lažjo prometno nesrečo z materialno škodo. Dodatni šok pa je otrokov oče doživel čez tri mesece, ko je iz strani oškodovančeve zavarovalnice prejel regresni zahtevek.

Oškodovančeva zavarovalnica ga je namreč terjala za plačilo materialne škode v višini 2.100 evrov.

Oče me je poklical za nasvet, saj ni bil prepričan, ali res finančno odgovarja za nastalo situacijo. Pojasnil sem mu, da odgovarja za svojega otroka tudi finančno, vendar odškodnine zavarovalnici ne bo potrebno plačati, saj ima premoženjsko zavarovanje sklenjeno ustrezno.

Na kakšen način je oče finančno zaščiten oziroma zavarovan za opisani dogodek?

Z ustrezno finančno zaščito (o.p.: ustrezno sklenjenim premoženjskim zavarovanjem) je kot lastnik police premoženjskega zavarovanja upravičen do:

pravne zaščite zavarovalnice – ta je potrebna zaradi neupravičenih odškodninskih zahtevkov tretjih oseb
plačila odškodnine – plačilo odškodnine povrne zavarovalnica in ne on sam

Vsi lastniki nepremičnin (stanovanjskih ali poslovnih) bi si morali zastaviti nekaj pomembnih vprašanj. Ali imam ustrezno sklenjeno premoženjsko zavarovanje osnovnih nevarnosti kot so: požar, vihar, toča, potres, izliv vode, poplave, ujme in ali imam pravilno zaščiteno tudi odgovornost iz naslova hišne posesti? Iz prakse lahko trdim, da večina ljudi pri premoženjskih zavarovanjih zelo redko s strokovno pomočjo redno preverja in po potrebi prilagaja višino kritja za posamezne nevarnosti.

Če vam torej hiša, stanovanje ali poslovni prostori predstavljajo glavnino že ustvarjenega premoženja, potrebujete ustrezno sklenjeno premoženjsko zavarovanje, ki vključuje tudi zavarovanje pred odgovornostjo iz naslova hišne posesti, kritje odgovornosti pa naj velja tako doma kot v tujini.

V primeru, da so vam tovrstne optimizacije zavarovalniških proizvodov ali pa samo izrazoslovje nepoznani,  se poslužite neobveznega strokovnega pregleda ustreznosti zavarovalnih kritij in nas pokličite ali pa uporabite kontaktni spletni obrazec in si rezervirajte svetovalni termin. Posameznik iz zgornjega primera je tokrat samo zaradi tega prihranil 2.100 evrov.

………………………………………………………………………………………………………………

Imate dodatna vprašanja glede zavarovanja vašega doma? Želite, da vam brez obveznosti podamo strokovno in nepristransko oceno premoženjskega zavarovanja vaše hiše, stanovanja ali stanovanjske opreme?

Vsak delovni dan med 9. in 17. uro nas lahko pokličete na telefonsko številko 059 090 220 ali pa nas kontakirate preko spodnjega spletnega obrazca.

rezervacija_termina