i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Ali želite izvedeti v kakšni finančni kondiciji ste?

V kakšni finančni kondiciji steLetos smo na finančno-izobraževalnih predavanjih Finančna Arena prvič vsem obiskovalcem ponudili možnost, da ugotovijo v kakšni ‘finančni kondiciji’ so ali drugače povedano – izmerili smo stopnjo njihove finančne pripravljenosti.

Finančna kondicija ni npr. odvisna samo od tega koliko posameznik zasluži ali koliko denarja ima v različnih finančnih proizvodih. Finančna kondicija je sorazmerna z odnosom, ki ga posameznik do denarja ima. In ravno odnos do denarja je tisti, ki v veliki meri odloča o finančnem uspehu ali neuspehu.

Prvi korak, ki bi ga za izboljšanje svojega finančnega stanja moral napraviti vsakdo, je analiza trenutne situacije v kateri se nahaja. Razlog je izredno preprost – le kako naj posameznik rešuje težave, če jih morda niti ne zna identificirati ali pa ne pozna vzrokov zanje?

Trend zdravega prehranjevanja in zdravega načina življenja v splošnem, je dandanes vse bolj prisoten. Pri nekaterih kot posledica zdravstvenih težav, pri drugih da bi te čimbolj omejili, spet pri tretjih zgolj zaradi trendovskih smernic.

Kaj pa na področju osebnih financ?
Kdaj ste bili nazadnje na finančnem treningu npr. ali na ‘finančnem fitnesu’ če hočete? Kdaj ste nazadnje natančno določili, koliko boste zapravili za špecerijo v celem naslednjem letu (o.p.: podražitve niso izgovor, da tega ne bi mogli napraviti)?Kdaj ste nazadnje čimbolj natančno denarno ovrednotili finančni cilj in ga zapisali vključno z datumom, ko bi ga želeli doseči?

Nekateri pred kratkim, spet drugi že dolgo ne, tretji nikoli. Vseeno lahko potrdim, da so nekateri Slovenci v tako vrhunski finančni kondiciji, da je kar težko verjeti. Številni med njimi so posamezniki s čisto povprečnimi denarnimi prihodki. To vem, saj v podjetju i-svetovanje d.o.o izvajamo merjenje finančne kondicije na različne načine že nekaj časa. In kar je najlepše – finančna kondicija pri teh ljudeh se iz meseca v mesec, iz leta v leto izboljšuje. In to samo zato, ker so se v preteklosti odločili prevzeti nadzor nad osebnimi financami.

Za kaj pri merjenju finančne kondicije sploh gre?
Preko odgovorov na preprosta vprašanja naši svetovalci pridobijo ustrezne podatke, ki jih nato kasneje podrobneje analizirajo. Razgovor s posameznikom ne traja več kot nekaj minut. Vprašanja so tako preprosta, da lahko nanje odgovori prav vsakdo, hkrati pa ne tako osebna, da bi npr. razkrivala koliko premoženja posameznik ima ali koliko zasluži, koliko denarja ima v različnih finančnih proizvodih ipd.. Tovrstni podatki za oceno finančne kondicije niso potrebni.

Nato v nekaj dneh na podlagi podatkov sestavimo kratko poročilo, ki ga posameznik prejme po pošti na domači naslov ali pa po želji na osebni elektronski naslov. V poročilu je razvidno v kakšni finančni kondiciji se posameznik nahaja in kaj bi bilo dobro izboljšati. Brez kakršnihkoli skritih marketinških prijemov ali namena prodaje določenega finančnega proizvoda – torej brez kakršnihkoli obveznosti.

Posameznik je nato tisti, ki se bo samostojno odločil kaj bo napravil. Ko so težave indentificirane, jih lahko z nekaj volje vsakdo popravi sam ali s pomočjo zakonskega partnerja, v primeru potrebe pa se posluži strokovne finančne pomoči.

Če bi torej radi izvedeli v kakšni finančni kondiciji ste, smo vam na voljo, da nas kontaktirate do vključno srede 31.oktobra in v nekaj minutah bomo izmerili stopnjo vaše finančne pripravljenosti (OPOMBA: od sedaj na voljo za vsakogar in brez časovnih omejitev).

Telefonska številka 0590 / 90 220 je odprta vsak delovni dan od 9. do 17. ure, kadarkoli pa lahko izpolnite spodnji kontaktni obrazec in poklicali vas bomo nazaj.

Meritev finančne kondicije