Trenutni prispevek

Ali se držite priporočene dobe vlaganja v vzajemne sklade?

Če ti je vsebina všeč:

Vlaganje v vzajemne sklade je v Sloveniji šele v zadnjih letih postalo aktualno za širšo javnost, čeprav zgodovina začetka poslovanja prvega vzajemnega sklada sega v leto 1992. Težko je torej reči, da ima povprečen vlagatelj v Sloveniji daljše izkušnje z investicijami na trge kapitala, saj je razvoj finančnih proizvodov na naših tleh še dokaj mlad.

Na finančno-izobraževalnih predavanjih pod skupnim imenom Finančna Arena, smo ravno iz tega razloga tudi letos organizirali vrsto predavanj okoli različnih oblik investicij, tveganj, stroškov ipd.

Miha Vajngerl, strokovni sodelavec za razvoj novih finančnih proizvodov pri Probanki DZU d.o.o., je na predavanju z naslovom “Kako optimalno naložiti prihranke v vzajemne sklade?” odgovoril na nekaj pomembnih vprašanj, katerih odgovore bi moral poznati vsak vlagatelj, še preden izpostavi denarna sredstva tveganjem.

Spodaj vam je tako na voljo kratek intervju, ki sem ga opravil z g.Vajngerlom in mu postavil nekaj vprašanj kot npr.:

  • Zakaj imajo vzajemni skladi predpisano priporočeno dobo vlaganja?
  • ali se slovenski vlagatelji držijo te priporočene dobe?
  • ali je smiselno premoženje razpršiti v finančne proizvode zgolj ene družbe za upravljanje ali morda večih?

Prijetno poslušanje

Boris Škaper

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Trajanje intervjuja: 4 minute 28 sekundVprašajte nas / Kontaktirajte nas!

Trenutno nismo na voljo za pogovor v živo. Dobrodošli, da nam preko spodnjega obrazca pošljete vaše vprašanje ali povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Dobrodošli! Kako vam lahko pomagamo?

Za pošiljanje sporočila pritisnite ENTER