i-svetovanje d.o.o.
 

Trenutni prispevek

Spet ta nezgodna zavarovanja za otroke

Nezgodno zavarovanje otrok

Starši pred začetkom novega šolskega leta gotovo opazite veliko število reklam za nezgodno zavarovanje vaših otrok.

Pred čim se sploh zavarujete? Ne pred nezgodo, temveč pred finančnimi posledicami nezgode. Tako zavarujete predvsem sebe pred finančnimi posledicami v primeru nezgode otrok. Imejte to v mislih do konca branja.

Kar težko se je odločiti, kje in kakšno zavarovanje izbrati, ko pa je na voljo toliko popustov, akcij in dodatnih ugodnosti…Naj vam bodo spodnje vrstice v pomoč, na kaj morate biti resnično pozorni.

Poglejmo si dva primera ponudbe:

Nezgodno zavarovanje otrok

Za katero ponudbo bi se odločili? Za cenejšo ali za dražjo?

Po izkušnjah je velika večina otrok zavarovana na prvi način. Kritja pa so običajno še manjša, kot v zgornjem primeru.

Kakšne pa so lahko posledice izbire nezgodnega zavarovanja v primeru nezgode (seveda si teh nihče ne želi)?

Otrok si zlomi nogo in je zaradi tega  15 dni odsoten od pouka, trajnih posledic pa mu nezgoda ne pusti.
A) Izplačilo 75 EUR
B) Izplačilo 0 € ….(uff, škoda, da nisem sklenil/a drugega zavarovanja)

In življenje nemoteno teče dalje….

Kaj pa če pride do resnejše nesreče, katere posledica je 70% invalidnost? Potrebna je obnova stanovanja, nakup invalidskega vozička, eden od staršev mora zamenjati ali celo pustiti službo, da je lahko v pomoč otroku…

A) Izplačilo 70% od 16.000 EUR, kar znaša 11.200 EUR.
B) Izplačilo 70% od 80.000 EUR, kar znaša 56.000 EUR oz. 72.000 EUR, če gre za zavarovanje, pri katerem se izplačilo podvoji za vsak % nad 50% stopnjo invalidnosti

In šele v tem primeru se vidijo dolgoročne posledice.

Pustimo ob strani takojšnje stroške obnove stanovanja, nakupa morebitnih pripomočkov itd.. Bolj pomembno je, kaj bo z vašim otrokom čez deset, dvajset, trideset let… in takrat, ko vas več ne bo.

Obstaja velika verjetnost, da bo težje zaposljiv ali pa bo prejemal relativno nizke prihodke.  To lahko pomeni, da ga boste podpirali celo življenje.

Če bi prejeli odškodnino 11.200 EUR, bi jo zelo verjetno porabili že v prvih nekaj letih. Finančno breme bi tako najprej nosili starši, kasneje pa otrok sam…

Ob višji odškodnini (npr. 72.000 EUR) bi bil razplet zgodbe (vsaj finančni) povsem drugačen. Večji del denarja bi namreč lahko dolgoročno plemenitili, zmanjšali finančno breme, istočasno pa poskrbeli za otrokovo boljšo prihodnost.

Res je, da se otroška in dijaška nezgodna zavarovanja načeloma sklepajo za obdobje enega leta, njih posledice pa so lahko dolgoročne. Odvisno od tega, kako razumete zavarovanja – kot nujno zlo ali kot storitev, ki vam lahko v primeru najhujšega zelo koristi.

Za katero ponudbo bi se torej odločili?

Imate vprašanja? Potrebujete posvet ali neobvezne informativne izračune in splošne pogoje zavarovalnic za ustrezno nezgodno zavarovanje vašega otroka? Pokličite nas na 059 / 090 220 vsak delovni dan med 9. in 17.uro ali izpolnite spodnji kontaktni obrazec.